Tietoa ravitsemussitoumuksesta

 

Ravitsemussitoumus

Ravitsemussitoumus on suomalainen toimintamalli, joka auttaa ja kannustaa ruoka-alan toimijoita sekä sidosryhmiä parantamaan ruokavalion ravitsemuslaatua sekä edistämään ravitsemusvastuullisia toimintatapoja. Tavoitteellinen ja mitattava toimenpidesitoumus on oiva työkalu esimerkiksi yrityksen tai yhteisön oman ravitsemusvastuullisuuden kehittämisessä.

Ravitsemussitoumuksen voi tehdä kahdeksalla eri sisältöalueella, joihin ravitsemussuosituksessa kohdistuu keskeisiä muutostavoitteita. Nämä kaikki ovat väestön ravitsemuksen parantamisen kannalta merkittäviä tuote- tai palvelumuotoilun kohteita. Ravitsemussuositusten sisällöllisten tavoitteiden mukaisesti näitä kutsutaan sisältösitoumuksiksi.

Ravitsemussitoumuksen visiona on, että kaikkien on helppo nauttia ravitsemussuositusten mukaista ruokaa Suomessa.

Näin teet ravitsemussitoumuksen

Toimijat laativat ruokavalion ravitsemuslaatua edistäviä Ravitsemussitoumuksia, joiden avulla ne sitoutuvat edistämään ravitsemussuositusten tavoitteiden toteutumista. Sitoumukset tehdään sitoumus2050.fi-sivustolla rekisteröitymällä palveluun sivun oikeasta ylälaidasta. Rekisteröitymisen jälkeen näet sivuston ylälaidassa Tee sitoumus -painikkeen, josta pääset syöttämään sitoumuksenne tiedot. 

Tarkemmat ohjeet sitoumusten tekoon löydät täältä >>
Tutustu tehtyihin ravitsemussitoumuksiin >>
Lue lisää ravitsemussitoumuksesta Ruokaviraston sivuilta >