Elämäntapatesti-banneri

Välkommen till åtagandet Hållbara levnadssätt

Välkommen till åtagandet Hållbara levnadssätt

 

Välkommen till tjänsten Hållbara levnadssätt! I tjänsten ska du först fylla i testet Hållbara levnadssätt, som räknar ut ditt personliga koldioxidavtryck. Därefter får du utifrån dina svar olika alternativ med hjälp av vilka du kan minska ditt koldioxidavtryck. Efter att du har valt ut några lämpliga gärningar behöver du bara registrera dig i webbtjänsten, publicera ditt åtagande, dela det i sociala medier och sedan skrida till verket! Du kan också rapportera om hur ditt åtagande framskrider med jämna mellanrum.

Tjänsten utgör en del av det samhälleliga åtagandet för hållbar utveckling, som administreras av Statsrådets kansli, och dess #sitoumus2050-tjänst. Det samhälleliga åtagandet omfattar åtta mål, och Hållbara levnadssätt är ett av dem. Varje åtagande som ingåtts via testet utgör alltså en del av det samhälleliga åtagandet för hållbar utveckling.

 

Du kan läsa mer om det samhälleliga åtagandet här.

Du kan läsa om hur vi behandlar dina uppgifter i vår registerbeskrivning.

Video (på finska): Låt dessa personer inspirera dig till att ingå ett åtagande för hållbara levnadssätt: Harri Syrjänen, Elina Tanskanen, Vilma Alina, Nooralotta Neziri och Ivan Puopolo!

Vi har gett upphov till klimatförändringen, så det är naturligt att också förändringen till det bättre börjar med oss! Mer handling, mindre prat.

 

Psst. Tyvärr fungerar tjänsten Hållbara levnadssätt inte med de flesta Internet Explorer-versionerna. Om du inte lyckas ladda ner testet, pröva en annan webbläsare. Om du stöter på problem i tjänsten ber vi dig anmäla dessa till adressen: kestavakehitys@vnk.fi, tack!

Tweets #sitoumus2050