Muutosvoimaa yhteiskuntasitoumuksella! Sitoumus2050 SuomiAreenassa


Muutosvoimaa yhteiskuntasitoumuksella! Sitoumus2050 SuomiAreenassa 28.6. klo 14.00

Tänä vuonna olemme maailmanlaajuisen kestävän kehityksen ohjelman, Agenda 2030:n, toteutuksen puolivälissä. Määränpää lähestyy vauhdilla, mutta kirittävää riittää. Eriarvoistuminen on nousussa, epävakauden ja turvattomuuden tunne lisääntyy ja vapaan kansalaisyhteiskunnan toimintaa rajoitetaan lähes kaikkialla maailmassa. Vain 3,1 % maailman valtioista luokitellaan demokraattisiksi. Etenevä ilmastonmuutos ja luontokato haastavat ihmiskuntaa päivä päivältä enemmän. Maapallon ja ihmiskunnan kestävä tulevaisuus vaatii rohkeita näkökulmia ja päättäväisiä tekoja tässä hetkessä – meiltä kaikilta.   
Siksi haastamme suomalaiset yritykset, yhteisöt ja yksilöt tekemään yhteiskuntasitoumuksen eli lupauksen siitä, millaisilla teoilla kukin voi omalla tavallaan edistää kestävää kehitystä. Sitoumuksessa määritellään mitattavat tavoitteet, ja niiden toteutumisen seuranta vuositasolla kannustaa urakoimaan tavoitteiden saavuttamiseksi. Ei siis pelkkiä sanoja, vaan tekoja!

Tule kuulemaan, missä jamassa maailma tällä hetkellä makaa kestävän kehityksen suhteen, mitä sitoumuksilla on saatu aikaan ja selvittämään, olisiko sinulle hyötyä sitoumuksen tekemisestä. 

Tapahtumassa Warner Music Finland Liven toimitusjohtaja Ville Ahtiainen, Lidlin vastuullisuuspäällikkö Annu Puurula, Vantaan kaupungin vastuullisuuskonsultti Eveliina Varis ja Konevuokraamo Vatupassin toimitusjohtaja Milla Törmälä kertovat tekemistään kestävän kehityksen sitoumuksista. Osana ohjelmaa kuulet Mari ja Juha Mäen säveltämän ja sanoittaman, kestävyystekoihin inspiroivan kappaleen ensiesityksenä! 

Puheenvuoron kestävän kehityksen tilasta pitää pääsihteeri Eeva Furman Kestävän kehityksen toimikunnasta ja tapahtuman juontaa kestävän kehityksen johtaja Rilli Lappalainen Fingosta. 

Ohjelman järjestävät yhteistyössä Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry, Kestävän kehityksen toimikunta ja valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva. Toimikunta ja Motiva viettävät 30-vuotisjuhliaan tänä vuonna. 
 

 

Kuva: SuomiAreena Eetu Salmi