Materiaalitehokkuuden sitoumus

Materiaalitehokkuuden sitoumuksilla edistetään kiertotaloutta


Materiaalitehokkuuden sitoumus on elinkeinoelämän ja valtionhallinnon välinen vapaaehtoinen toimintamalli ja yksi keskeinen työkalu Suomen matkalla kiertotalousyhteiskunnaksi. Sitoumustoiminnassa toimialaliitot sopivat koko alaa koskevista yhteisistä mitattavista materiaalitehokkuustavoitteista.

Yritykset voivat valita toimintansa kannalta mielekkäimmät ja tehokkaimmat keinot yhteisiin tavoitteisiin pääsemiseksi. Materiaalitehokkuuden sitoumukset tuottavat monenlaisia hyötyjä ympäristölle, yhteiskunnalle ja yrityksille. Sitoumustoiminnan onnistunut toimeenpano edistää luonnonvarojen kestävää käyttöä ja parantaa samalla yritysten kannattavuutta resurssien tehokkaamman käytön ansiosta. 


Voimassa olevat materiaalitehokkuuden sitoumukset

Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumus >>


Merkittäviä ja mitattavia tuloksia

Elintarvikeala solmi Suomen ensimmäisen materiaalitehokkuuden sitoumuksen vuosille 2019–2021 ja seuraava sitoumuskausi käynnistyy vuonna 2022. Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksella on saavutettu merkittäviä tuloksia. Esimerkiksi vuonna 2020 liittyneet yritykset vähensivät ruokahävikkiä yli 5,7 miljoonaa kiloa ja muovin käyttöä yli 600 000 kiloa. Lue lisää elintarvikealan tuloksista Motivan verkkopalvelussa >> 
 

Miten mukaan materiaalitehokkuuden sitoumukseen?

Onko toimialasi kiinnostunut parantamaan kilpailukykyä ja vastuullisuutta materiaalitehokkuuden sitoumuksella? Toimialajärjestön edustaja, ota yhteyttä Motivaan, niin lähdetään yhdessä kokoamaan kiinnostuneiden edelläkävijöiden joukkoa ja valmistelemaan alan vapaaehtoista sitoumusta. Tavoitteena on, että sitoumukset laajenevat Suomessa myös muille toimialoille.

 

Lisätietoja 


Motiva Oy

Asiantuntija Elina Fast, elina.fast@motiva.fi

Asiantuntija Aki Finér, aki.finer@motiva.fi


Lue lisää materiaalitehokkuuden sitoumuksista Motivan verkkopalvelussa >>