Ympäristömerkkisitoumus

Ympäristömerkkisitoumus

Ympäristömerkkisitoumus on työväline yrityksille sekä kunnille ja muille julkisille organisaatioille kestävien hankintojen tueksi. Sitoumuksen tavoitteena on edistää ympäristöä vähemmän kuormittavien tuotteiden ja palveluiden hankintaa. 

Ympäristömerkkisitoumuksen tekijä sitoutuu edistämään virallisten ympäristömerkkien käyttöä erilaisin toimenpitein. Julkisen sitoutumisen avulla organisaatio välittää viestin siitä, että tuotteilta ja palveluilta toivotaan ekologista kestävyyttä. Sitoumuksen visio on, että tulevaisuudessa hankintojen ympäristövastuullisuus huomioidaan yhä useammin selkeästi ja läpinäkyvästi edellyttämällä hankittavalta tuotteelta tai palvelulta luotettavaa ja kolmannen osapuolen valvomaa ympäristömerkkiä.


Näin teet ympäristömerkkisitoumuksen

Ympäristömerkkisitoumuksen tekoon on kaksi erilaista polkua riippuen siitä, onko organisaatio julkinen vai yksityinen hankkija. Aloita tutustumalla alla olevaan toimenpideliitteeseen ja määrittele organisaatiollesi sopivat toimenpiteet. 

Aloitusohje ja toimenpideliite >> 

Kun olette organisaatiossa tehneet päätöksen sitoumukseen liittymisestä ja sitoumuksen toimenpiteistä, rekisteröidy palveluun ja liity sitoumukseen alla olevan ohjeen mukaisesti. 

Ohje sitoumuksen tekoon >>


Sitoumuksen päivittäminen

Sitoumusta on mahdollista päivittää matkan varella uusilla toimenpiteillä ja mittareilla.

Katso ohje uuden toimenpiteen lisäämiseen >>


Raportointi

Sitoumukseen liittyneet organisaatiot raportoivat ympäristömerkkisitoumuksen toimenpiteiden edistymisestä vuosittain toukokuun loppuun mennessä Sitoumus2050.fi -verkkopalvelun kautta. Raportointikausi on edellinen kalenterivuosi.

Ohje raportointiin >>
 

Lisätietoja

Ympäristömerkkisitoumus -kattositoumus >>

https://joutsenmerkki.fi/hankkijoille >>

 

Kysyttävää sitoumuksesta tai sitoumuksen tekemisestä?

Ympäristömerkintä Suomi Oy
Elina Silvola, kestävien hankintojen asiantuntija
sitoumus@ecolabel.fi

Kysyttävää sivuston toiminnasta?

sitoumus2050@motiva.fi