Ohjeita sitoumuksen tekijöille

Ohjeita sitoumuksen tekijöille

 

Miten teen sitoumuksen? 

Katso tästä kattavat ohjeet sitoumuksen tekoon >>

Mistä saan tunnukset sivuille?

Sitoumusta luodessasi sinun täytyy ensin rekisteröityä Sitoumus2050.fi-sivustolle. Rekisteröityminen onnistuu sivuston oikean yläkulman Rekisteröidy -napista. Rekisteröidyttyäsi saat sähköpostiisi vahvistusviestin, minkä jälkeen sinun tulee vielä vaihtaa salasanasi. Tämän jälkeen pääset sivustolle täyttämään profiilitietosi ja tekemään sitoumuksia. Jos sinulla on jo tunnus, mutta ei salasanaa, katso seuraava kysymys. 

Etkö pääse muokkaamaan sitoumustasi tai raportoimaan?

Kokeile ensin Cromea tai jotain muuta selainta kuin Internet Exploreria.

Mikäli haluat muokata tai raportoida organisaatiosi sitoumusta, mutta et näe sitoumusta profiilissasi:

1. Selvitä organisaatiostasi, kuka sitoumuksen on tehnyt ja pyydä tätä henkilöä kutsumaan sinut organisaatioonne. 

2. Mikäli sitoumuksen alkuperäinen tekijä ei ole enää organisaatiossanne töissä, ota yhteyttä sitoumus2050@motiva.fi niin liitämme sinut organisaatioonne. 

Mistä löydän sitoumukseni?

Löydät vanhat sitoumuksesi omasta profiilistasi Omat sitoumukset -kohdasta. Profiiliisi pääset kirjautumalla sisään tai mikäli olet jo kirjautuneena palveluun, napsauta sivuston oikeassa yläkulmassa näkyvää henkilökuvaketta. 

Miten voin muokata sitoumustani?

Voit muokata vanhaa sitoumustasi avaamalla sitoumuksesi Omat sitoumukset -näkymästä. Sitoumuksen voimassaoloaiaa ei voi itse muokata. Mikäli haluat jatkaa sitoumuksen voimassaoloaikaa, ole yhteydessä sitoumus2050@motiva.fi

Huomioithan, että hyväksyttyä ja julkaistua ravitsemussitoumusta ei voi enää muokata. Mikäli sinulla on kysymyksiä ravitsemussitoumuksen muokkaamisesta, ota yhteyttä: arja.lyytikainen[at]ruokavirasto.fi.  

Miten voin raportoida edistymisestä?

Voit raportoida sitoumuksesi edistymisestä avaamalla profiilistasi "Omat sitoumukset" ja valitsemalla "raportoi".

Kuka voi tehdä toimenpidesitoumuksia?

Toimenpidesitoumuksia voi tehdä kuka tahansa. Toimenpidesitoumuksen voi antaa esimerkiksi yritys, kunta, järjestö, hallinto, oppilaitos tai paikallinen toimija. Myös yksilö voi tehdä toimenpidesitoumuksen.

Kuka voi tehdä Green deal -sitoumuksen?

Green deal on vapaaehtoinen sopimus valtion ja elinkeinoelämän välillä. Yksittäinen henkilö ei voi tehdä green deal sopimusta. Lisätietoa Green deal -sitoumuksista löydät täältä.

Kuka voi tehdä ravitsemussitoumuksen?

Ravitsemussitoumuksen voi tehdä ruoka-alan toimija tai sidosryhmä. Käytännössä tämä tarkoittaa ravitsemispalveluita tai -tuotteita tarjoavaa toimijaa, esimerkiksi yritystä, kauppaa, lounas- tai pikaruokaravintolaa, kahvilaa tai kunnallisia ravitsemispalveluita. Yksilö ei voi tehdä ravitsemussitoumusta. Lisätietoa ravitsemussitoumuksista löydät täältä

Sivuilla on error / virhe. Mistä saan apua ja miten voin ilmoittaa teknisestä virheestä?

Teknisissä ongelmissa voit olla yhteydessä sähköpostitse sivuston ylläpitoon: sitoumus2050@motiva.fi 

Mistä saan apua sitoumukseni muotoiluun?

Sitoumuksen teossa sinua ohjeistetaan yksityiskohtaisesti sitoumuslomakkeen eri kohdissa. Lisää ohjeita toimenpidesitoumuksen tekijälle löydät täältä. Toimenpidesitoumuksen kriteerit löydät täältä. Voit toki olla yhteydessä myös kestävän kehityksen pääsihteeristöön: kestavakehitys.vnk@gov.fi.

Kuka ylläpitää sivustoa? 

Sivusto on valtioneuvoston kanslian ylläpitämä palvelu, jonka omistaa Suomen kestävän kehityksen toimikunta. Sitoumus2050.fi -verkkopalvelua toimeenpanee Suomen kestävän kehityksen toimikunnan strategia. Lue lisää toimenpidesitoumuksesta, kestävän kehityksen toimikunnasta ja Suomen kestävän kehityksen politiikasta valtioneuvoston kanslian sivuilta täältä >>. Kestävän kehityksen toimikunta tekee yhteistyötä Motiva Oy:n kanssa sivuston ylläpidossa. Ota yhteyttä: sitoumus2050@motiva.fi

Miten viestin sitoumuksestani?

Vinkkejä ja materiaaleja sitoumuksesta viestimiseen löydä Kestävän kehityksen toimikunnan verkkopalvelusta.